آخرین مطلب تو این هفته و روزایی که قرار ِ " امروز " باشیم :
سالاد زمستونی به شرط چاقو ...
برای هاله عزیز و دوستای علاقمند به مخلفات ایرانی و با اجازه از شما :
مواد لازم :
گل کلم ، هویج ، خیار ، سیب زمینی ترش ، فلفل سبز ، سیر ، و ساقهء کرفس
تذکر 1 : خیار بهتر ِ قلمی باشه یعنی تخمی نباشه , سیب زمینی ترشم اکثر اوقات پیدا نمیشه که خیلی ام مهم نیست
تذکر 2 : ریختن هر گونه سبزی ای باعث کدر شدن و تیره شدن سالاد میشه و اگه ریخته نشه رنگ سالاد شفاف و قرمز بسیار خوش رنگی خواهد شد
و اما ساقهء کرفس عطر خوبی به سالاد میده
طرز تهیه :
همه مواد بعد از اینکه شسته شد باید خوب خوب خشک بشه تا هیچ آبی نداشته باشه ، بعد ریز بشه ( بعر از ریز شدن نباید اونا رو آب زد ) و در مورد اندازشونم مثلن خیار بهتر 4 قاچ ( سالادی ) بشه و ساقهء کرفس تیکه های 2 ،3 سانتی ( نه نه نه نه اشتباه شد ، خیلی کوچیکتر) ، فلفل سبز حلقه حلقه ، سیر دو نیم بشه و بقیشم به همین ترتیب ...
وقتی همه مواد خورد شد باید توی ظرف بزرگ و بهتر از اون روی یه پارچه خوب خوب قاطی بشن و یکدست
تذکر 3 : مقداری که از هر کدوم از مواد میریزین بسته به سلیقهء خودتون داره مثلن از همه لذیذترش گل کلمش ِ ...
تذکر 4 : معمولن همه کلم ِ معمولی هم تو سالادشون میریزن ولی بهتر این کارو نکنین جون بوی بدی به سالاد میده خصوصن اینکه این سالاد باید مدتی بونه تا جا بیافته ...
تذکر 5 : خیارو با پوست بریزید
و اما در مورد آب گوجه :،
یه رب تا نیم ساعت آب گوجه رو بجوشونین ، کی هم نمک توش بریزین به حدی که شورش نکنه ، بعد این زمانم باید آب گوجه رو صاف کنین تا تخماش و ... گرفته بشه و صاف و یه دست باشه
تذکر 6 : اگه بیشتر از این مدت بزارین بجوشه، آب گوجه بوی رب میگیره
وقتی تمام مواد خوب مخلوط شد اونا رو توی دبه میریزین ، تقریبن دو سوم هر دبه رو از مواد پر می کنین و روش آب گوجه میریزین ؛ لب به لب دبه و پر پر ؛ موقعی باید آب گوجه رو بریزین که تقریبن ولرم ِ، یعنی هنوز داره ازش بخار بلند میشه ...
وقتی آب گوجه رو ریختین سریع باید در دبه رو ببندین تا خوب گاز دار بشه ، برای بستن در دبه هاام اول یه پلاستیک ، بعد یه پارچه و روی اون در خود دبه رو ببندین ؛ محکم ِمحکم ...
عجله نکنین :
حدود 20 روز تا 1 ماه بزارید سالاد بمونه تا خوب جا بیافته ، و اگه خواستید زودتر جا بیفته تو جای گرمتر بزارینش ...
تذکر 7 : وقتی سالاد آماده شد و در دبه رو باز کردید حتمن اونو تو شیشه های یی بریزین و توی یخچال بزارین ، چون اگه بیرون بمونه آماده ء کپک زدن ِ
درست کنین ، نوش جان ؛ لذت ببرین ،ما رو دعا کنین و از مشدیها به نیکی یاد کنین ، یه شیشه ام واسه ما بفرستین ، جون اینجوری که بوش میاد امسال به علت امر خیر سر مامان شلوغ ِ و خبری از سالاد مالاد نیست...
در ضمن از اینکه بعضی جاها احیانا توضیح ِواضحات دادم معذرت ...
بعدن دستور " سالاد شور " ام بهتون میگم که تو لذیذی کم نمیاره و کمی ام راحتتر ِ ؛ البته این همه حرف زدم یه وقت فکر نکنین این نوعشم خیلی پر دردسر ها ، نه .
تا برنامهء بعد خدانگدار .
سالاد زمستونی به شرط چاقو ...
برای هاله عزیز و دوستای علاقمند به مخلفات ایرانی و با اجازه از شما :
مواد لازم :
گل کلم ، هویج ، خیار ، سیب زمینی ترش ، فلفل سبز ، سیر ، و ساقهء کرفس
تذکر 1 : خیار بهتر ِ قلمی باشه یعنی تخمی نباشه , سیب زمینی ترشم اکثر اوقات پیدا نمیشه که خیلی ام مهم نیست
تذکر 2 : ریختن هر گونه سبزی ای باعث کدر شدن و تیره شدن سالاد میشه و اگه ریخته نشه رنگ سالاد شفاف و قرمز بسیار خوش رنگی خواهد شد
و اما ساقهء کرفس عطر خوبی به سالاد میده
طرز تهیه :
همه مواد بعد از اینکه شسته شد باید خوب خوب خشک بشه تا هیچ آبی نداشته باشه ، بعد ریز بشه ( بعر از ریز شدن نباید اونا رو آب زد ) و در مورد اندازشونم مثلن خیار بهتر 4 قاچ ( سالادی ) بشه و ساقهء کرفس تیکه های 2 ،3 سانتی ( نه نه نه نه اشتباه شد ، خیلی کوچیکتر) ، فلفل سبز حلقه حلقه ، سیر دو نیم بشه و بقیشم به همین ترتیب ...
وقتی همه مواد خورد شد باید توی ظرف بزرگ و بهتر از اون روی یه پارچه خوب خوب قاطی بشن و یکدست
تذکر 3 : مقداری که از هر کدوم از مواد میریزین بسته به سلیقهء خودتون داره مثلن از همه لذیذترش گل کلمش ِ ...
تذکر 4 : معمولن همه کلم ِ معمولی هم تو سالادشون میریزن ولی بهتر این کارو نکنین جون بوی بدی به سالاد میده خصوصن اینکه این سالاد باید مدتی بونه تا جا بیافته ...
تذکر 5 : خیارو با پوست بریزید
و اما در مورد آب گوجه :،
یه رب تا نیم ساعت آب گوجه رو بجوشونین ، کی هم نمک توش بریزین به حدی که شورش نکنه ، بعد این زمانم باید آب گوجه رو صاف کنین تا تخماش و ... گرفته بشه و صاف و یه دست باشه
تذکر 6 : اگه بیشتر از این مدت بزارین بجوشه، آب گوجه بوی رب میگیره
وقتی تمام مواد خوب مخلوط شد اونا رو توی دبه میریزین ، تقریبن دو سوم هر دبه رو از مواد پر می کنین و روش آب گوجه میریزین ؛ لب به لب دبه و پر پر ؛ موقعی باید آب گوجه رو بریزین که تقریبن ولرم ِ، یعنی هنوز داره ازش بخار بلند میشه ...
وقتی آب گوجه رو ریختین سریع باید در دبه رو ببندین تا خوب گاز دار بشه ، برای بستن در دبه هاام اول یه پلاستیک ، بعد یه پارچه و روی اون در خود دبه رو ببندین ؛ محکم ِمحکم ...
عجله نکنین :
حدود 20 روز تا 1 ماه بزارید سالاد بمونه تا خوب جا بیافته ، و اگه خواستید زودتر جا بیفته تو جای گرمتر بزارینش ...
تذکر 7 : وقتی سالاد آماده شد و در دبه رو باز کردید حتمن اونو تو شیشه های یی بریزین و توی یخچال بزارین ، چون اگه بیرون بمونه آماده ء کپک زدن ِ
درست کنین ، نوش جان ؛ لذت ببرین ،ما رو دعا کنین و از مشدیها به نیکی یاد کنین ، یه شیشه ام واسه ما بفرستین ، جون اینجوری که بوش میاد امسال به علت امر خیر سر مامان شلوغ ِ و خبری از سالاد مالاد نیست...
در ضمن از اینکه بعضی جاها احیانا توضیح ِواضحات دادم معذرت ...
بعدن دستور " سالاد شور " ام بهتون میگم که تو لذیذی کم نمیاره و کمی ام راحتتر ِ ؛ البته این همه حرف زدم یه وقت فکر نکنین این نوعشم خیلی پر دردسر ها ، نه .
تا برنامهء بعد خدانگدار .